Het verschil tussen theoretische en werkelijke energiebesparing.

Meten is weten, maar hoe meet je eigenlijk LED verlichting?

Een geijkte meeting vereist gespecialiseerde meetapparatuur. De powerfactor van een product kunnen we overal meten met onze mobile meetapparatuur. Voor lumen metingen moeten we uw lichtbronnen meenemen naar onze meetomgeving voor een nauwkeurig resultaat. 

DSC_8495.jpg

Waarom geeft LED minder lumen en kan ik beter waarnemen?

Elke meting, of het nou met een lux meter of met de bol van Ulrich word gemeten, wordt uitgedrukt in lumen(lm). Deze lichtstroom wordt gemeten tussen de 350 en 750 nanometer(Nm). 750 Nm is bijna infrarood en infrarood licht is niet waarneembaar voor het mensenlijk oog, in tradtionele verlichting bevint zich een groot aandeel rood licht, dit meten wij op onze lux meter, maar is beperkt waarneembaar voor het oog. 

LED verlichting heeft een veel beter spectrum afgesteld op het menselijk oog, namelijk tussen de 500 en 550 Nm. Dit zorgt ervoor dat we meer kunnen waarnemen met een lager opgenomen vermogen (W). 

Download het PDF bestand door op de afbeelding te klikken

Download het PDF bestand door op de afbeelding te klikken

Vergelijking van een traditionele TL buis ten opzichte van een LED TL buis, zoals zichtbaar een veel groter aandeel blauw licht waardoor we met minder energie (W) meer kunnen waarnemen.


Welke diensten leveren wij?